Poliitikko, älä kärsi turhaan närästyksestä!

rap

Poliitikkojen elämä on usein kiireistä ja stressaavaa ja mitä korkeammalla politiikan portailla poliitikko on, sitä kiireisemmäksi ja stressaavammaksi elämä yleensä muuttuu. Kahvia saattaa tulla nautittua ihan liikaa ja ruokailut saattaa tulla hoidettua lennossa. Kaikki tämä aiheuttaa helposti liikahappoisuutta ja nærästystä. Onneksi näihin molempiin on saatavilla nopeaa helpotusta! Kerromme tässä artikkelissa ensiksi lyhyesti, mistä närästyksessä on kyse ja kuinka närästyksen ja liikahappoisuuden oireita voidaan helpottaa.

Mitä on närästys?

Närästys aiheuttaa polttavaa kivun tunnetta taikka muuta epämiellyttävää tunnetta rintalastan tasks. Poltetta tuntuu usein rintalastan alaosassa. Joskus poltetta saattaa tuntua ylempänäkin ja se saattaa jopa säteillä kaulan alueelle. Närästys johtuu siitä, että hapanta mahanestettä nousee ruokatorveen sekä joskus jopa nieluun saakka.

Miten närästyksen oireita voidaan helpottaa?

Närästyksen hoidossa tärkeintä on ennaltaehkäisy. Ensinnäkin kannattaa välttää ylipainoa, mikä ei tosin ole välttämättä kovin helppoa poliitikon kiireisessä arjessa. Myös kireiden vaatteiden, etenkin vatsan aluetta kiristävien vaatteiden, käyttöä kannattaa välttää, samoin nærästystä aiheuttavia juomia ja ruokia. Kahvi on yksi närästystä aiheuttavista ruuista, mutta sitä voi olla poliitikkona melko vaikea vältellä. Kahvi pitää monet poliitikot liikkeessä ja vielä nykyäänkin monia poliittisia ratkaisuja pohditaan kahvikupillisten äärellä. Myös potentiaalisia äänestäjiä houkutellaan usein kahvitarjoilun voimin. Siinä voi tulla poliitikon itsensäkin juotua kupillinen jos toinenkin äänestäjien kanssa turinoidessa.

Jos närästys pääsee kaikesta huolimatta yllättämään, kannattaa yrittää juoda maitoa tai vettä. Jos olet makuuasennossa, kannattaa nousta ylös sekä liikkua hieman. Ellei tämäkään auta, kannattaa ottaa Gaviscon apuun. Sitä on helppo pitää mukana esimerkiksi kampanjakiertueilla ja helppo napata vaivihkaa, jos närästyksen oireet alkavat vaivata. Valmiste voikin pelastaa monet tärkeät tapaamiset, jotka voisivat muutoin olla yhtä tuskaa nærästyksen vuoksi. Närästyksen aiheuttama polte haittaa keskittymistä ja voi helposti vesittää tärkeiden tapaamisten tavoitteiden saavuttamisen.

22 Nov 2021