Miksi tuotteiden vertailu ja testaus on tärkeää?

Single's Day, Black Friday, Cyber Monday... Monissa kivijalkaliikkeissä ja verkkokaupoissa käy marraskuussa kova kuhina, kun vuoden kuumimmat alennuspäivät koittavat jälleen. Vaikka suuret alennukset ja näyttävät kampanjat houkuttelevat nappaamaan käteen ensimmäisen hyvältä vaikuttavan tarjoustuotteen, ennen ostopäätöksen tekemistä on tärkeää, että tuotteita vertaillaan ja testataan. Tässä artikkelissa esittelemme viisi hyvää syytä sille, miksi tuotteiden vertailu ja testaus on tärkeää.

Tuotteiden vertailu ja testaus on helppoa ja maksutonta

Vuoden kuumimpien ostospäivien kolkutellessa ovella on helppo sortua hätiköityihin ja tunteen pohjalta tehtyihin päätöksiin. Oli alennushinta miten hyvä tahansa, ennen ostopäätöksen tekemistä on tärkeää suorittaa perinpohjaiset testaukset ja vertailut, jotka on onneksi helppo tehdä tänä päivänä ilmaiseksi vaikkapa suoraan omalta kotisohvalta käsin.

5 hyvää syytä verrata ja testata tuotteet ennen käyttöä

 1. Edullinen ei aina ole edullinen
  Aina ensimmäisen hyvältä vaikuttavan tarjouksen nappaaminen ei ole järkevää, koska monet verkkokaupat ja kivijalkaliikkeet käyttävät ovelia hintakikkailuja tarjouskampanjoissaan. Joissain tutkimuksissa eri liikkeiden hinnoissa on havaittu selvää nousua vuoden mittaan, jolloin alennusprosentit saadaan näyttämään todellisuutta suuremmilta tarjouspäivien koittaessa.
 2. Vertaillessa jää aikaa miettiä
  Kun vertailet tuotteita huolellisesti toisiinsa, sinulla jää myös enemmän aikaa miettiä ja tehdä järkeviä ostopäätöksiä. Tarvitsetko tuotetta oikeasti vai oletko kenties perustamassa ostopäätöstä pelkästään normaalia edullisempaan hintaan?
 3. Vältät huonolaatuista krääsää
  Vertailun ja testaamisen avulla erityisesti elektroniikkatuotteiden joukosta on helpompi erotella jyvät akanoista. Luonnottoman edullinen hinta voi kieliä merkittävästä viasta, epäkäytännöllisyydestä, alhaisesta laadusta tai epäekologisista tuotantotavoista.
 4. Säästät rahan lisäksi aikaa
  Kun suoritat vertailun huolellisesti, tulet mitä todennäköisemmin tekemään parempia ja kestävämpiä valintoja, jolloin säästät aikaa turhien reklamaatioiden ja palautusten suhteen.
 5. Opit uutta
  Vertaillessa erilaisten tuotteiden ominaisuuksia voit yllättäen oppia myös lisää. Vertailu voi siis kannattaa silkasta yleissivistyksestä!
20 Nov 2023